Deriváty ako spúšťací mechanizmus vzniku finančných kríz - Markovič, Peter, 1974-
Zrod, priebeh a dosahy finančnej krízy. Dočasný presun kapitálu z trhu nehnuteľností na komoditné trhy - signál blížiacej sa katastrofy. Niekoľko otázok, na ktoré teoretici aj praktici hľadajú odpovede.