Globální nebo multikulturní HR management ? - Kořen, Vojtěch
Možnosti pozitívnej globalizácie - podpora multikulturality a vzájomné obohacovanie. Pokiaľ sa globalizácia týka HRM (riadenia ľudských zdrojov) môže tomu byť podobne. Prenos HR praxe z globálnej na lokálnu úroveň a naopak. Medzinárodná inšpirácia, interné medzinárodné vzdelávanie. Prípad Baťovej spoločnosti.