Metodiky hodnotenia trvalo udržateľných budov - Hraška, Jozef
Tendencia zlepšovania projektovania budov, ich výstavby, prevádzky, správy ako aj údržby s cieľom znížiť negatívne vplyvy na ľudí a životné prostredie. Metodológia hodnotenia trvalo udržateľných budov. Metodológia Green building challenge (GBC). Možnosť úpravy kritérií tejto metódy v jednotlivých krajinách - regiónoch. Medzinárodné kritériá verzus národné kritériá.