Tvorba normy ISO 26000 je iniciatívou medzinárodnej organizácie ISO a jej príspevkom k spoločenskej zodpovednosti - Sládková, Nadežda
Proces tvorby medzinárodnej normy ISO 26000. Kľúčové témy v návrhu normy. Medzinárodná norma ako návod na integráciu spoločensky zodpovedného správania sa do existujúcej organizačnej stratégie, systémov, praxe a procesov. Vydanie normy ISO 26000 sa očakáva v septembri 2010.