Šťastie a ekonomický rast - vzájomné vzťahy a súvislosti - Bláhová, Mária
Ekonomický rast a rast hrubého domáceho produktu ako hlavné kritériá prosperity krajín. Zmeny v kritériách hodnotenia bohatstva, šťastia a spokojnosti v súčasnej dobe. Zvýšenie ekonomického rastu a životnej úrovne verzus neúmerný rast pocitov šťastia. Prehľad o determinantoch pocitov šťastia a podnety na zamyslenie, či je táto problemtika dôležitá pre zvýšenie kvality života. Termín: indikátor hrubého národného šťastia. Šťastné národy.