Globalizácia ako sústava procesov vytvárania vyspelejšieho, ale rizikového sveta - Jemala, Marek
Vývoj globalizačných procesov vo svete. Súčasný stav globalizačných procesov a súvisiace trendy a riziká. Prehľad hlavných globalizačných trendov. Kľúčové riziká. Možný vývoj globalizačných procesov vo svete.