Economic differentiation in Slovak agriculture - Chrastinová, Zuzana
Poľnohospodárske odvetvie je charakteristické ekonomickou diferenciáciou poľnohospodárskych podnikov a výrobkových odvetví a zatiaľ nedochádza k výraznejšiemu vyrovnávaniu výsledkov ako sa predpokladalo pri nástupe trhového prostredia. Rozhodujúcim faktorom naďalej zostávajú prírodné podmienky, menej právna forma hospodárenia, koncentrácia poľnohospodárskej pôdy a nezanedbateľný vplyv má aj práca manažérov, čiže organizácia a riadenie podnikov. Hodnotenie podnikov sa vykonalo pomocou štatistických metód.