Investície do vedy, výskumu a vzdelávania a úloha vysokých škôl vo väzbe na Lisabonskú stratégiu - Gonda, Vladimír
Snaha EÚ a Slovenska vybudovať znalostnú ekonomiku. Lisabonská stratégia: financovanie vedy a výskumu - zámery a skutočnosť. Financovanie vedy, výskumu a vzdelávania na Slovensku. Úloha univerzít v realizácii Lisabonského procesu. Vysoké školstvo na Slovensku - stav a problémy. Zmeny vo financovaní verejných vysokých škôl na Slovensku.