Celoživotné vzdelávanie - strategické dokumenty a programy - Škvarčeková, Oľga
Prechod Európy k učiacej sa spoločnosti, ktorá zdôrazňuje celoživotné vzdelávanie ako jeden z princípov ekonomickej prosperity. Definícia celoživotného vzdelávania. Tri základné kategórie vzdelávacích aktivít. Základný materiál pre rozvoj celoživotného vzdelávania v európskom priestore - Memorandum o celoživotnom vzdelávaní. Správa o realizácii celoživotného vzdelávania v európskom priestore. Strategické dokumenty k celoživotnému vzdelávaniu v SR. Program celoživotného vzdelávania schválený rozhodnutím Európskeho parlamentu a Rady. Sektorové podprogramy: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci a Grundtvig.