Základné zásady pri vytváraní e-learningových web-stránok určených pre slabozrakých a nevidiacich - Poláček, Marian
Nevidiaci používatelia na získavanie informácií z web-stránok používajú hlasové alebo hmatové výstupy, pomocou ktorých je im text predčítaný alebo zobrazený na špeciálnom zariadení. Slabozrakí používatelia používajú softvérovú lupu. Pri tvorbe web-stránok pre nevidiacich alebo slabozrakých používateľov je potrebné rešpektovať určité pravidlá. Tieto pravidlá sa delia na: pravidlá s najvyššou prioritou, pravidlá so strednou prioritou a pravidlá s najnižšou prioritou.