New Public Management - moderné riadenie verejnej správy - Drábik, Peter, 1981-
New Public Management (NPM) - nové riadenie verejnej správy (od švajčiarskej poradenskej firmy Mundi) - je jeden z pokusov o reformu verejnej správy v prospech väčšej efektívnosti riadenia, využívania nových nástrojov a reštrukturalizácie služieb poskytovaných obcou alebo mestom. Základné prístupy NPM k chápaniu postavenia miestnej samosprávy a jej činnosti. Vybrané nástroje NPM v riadení miest a obcí.