Referenčné hodnoty hospodárskej konvergencie a ich plnenie v štátoch strednej a východnej Európy - Jankovská, Anežka
Hodnotenie stavu hospodárskej konvergencie 10 členských štátov Európskej únie, ktoré sa v plnej miere nezapojili do Hospodárskej a menovej únie a nezaviedli euro. Na základe hodnotenia splnenia jednotlivých konvergenčných kritérií hodnotí sa stupeň udržateľnej hospodárskej konvergencie posudzovaných štátov a ich možností zaviesť jednotnú menu euro. Dôraz sa kladie na hodnotenie hospodárskej konvergencie v Slovenskej republike. Porovnáva sa úroveň referenčných hodnôt vo vybraných rokoch dôležitých pre vstup pôvodných členov EMÚ s ich súčasnou úrovňou.