Environmentálne dane a konkurencieschopnosť - Romančíková, Eva
Faktory vplývajúce na dopad environmentálnych daní na makroekonomickej a mikroekonomickej úrovni. Príklady a hlavné výsledky makroekonomických modelov, ktoré sa uplatnili v Nemecku a Rakúsku. Prehľad nástrojov na elimináciu negatívnych dopadov environmentálnych daňových reforiem. V prípade environmentálnych daní uložených na tovary v medzinárodnom obchode doporučuje sa uplatniť mechanizmus cezhraničného prispôsobenia dane.