Vybrané aspekty vyplývajúce pre maloobchodné podniky zo zavedenia eura - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Prechod maloobchodných prevádzok na euro a z toho vyplývajúce problémy. Celkovo možno zhodnotiť, že pre krajinu s malou otvorenou ekonomikou závislou od zahraničného obchodu prinesie prijatie eura najmä výhody.