Rozdielne prístupy k žiakom v pedagogickej komunikácii - Kompoltová, Soňa
Komunikácia v škole je ovplyvňovaná mnohými faktormi, učiteľove postoje môžu byť výberové, rôznej intenzity, môžu sa prenášať do iných situácii. V školskej praxi sa najčastejšie stretávame s haló efektom a efektom očakávania. Pre učiteľa je dôležité oboznámiť sa s výskumami v danej oblasti, aby bol schopný kontrolovať svoje postoje v praxi. Úspešný učiteľ a jeho charakteristika.