Revolúcia pokračuje päť desaťročí s Fidelom - Greguš, Peter
Politický vývoj Kuby - od jednej nadvlády k druhej. Castrovo víťazné ťaženie. Castrov pokrokový národný a sociálny program vyvolal nepriateľskú reakciu amerických podnikateľských kruhov - hospodárske sankcie a ekonomické embargo. Zblíženie Kuby so Sovietskym zväzom. Situácia dnes - medzi Kubou a EÚ sa rozvíjajú rozsiahle ekonomické styky.