Vojny a ozbrojené konflikty medzinárodná bezpečnosť v roku 2008 - Škvrnda, František
Pri bezpečnostno-politickom hodnotení vývoja medzinárodnej bezpečnosti sa autor zameriava na najvýznamnejšie vojny a ozbrojené konflikty, ku ktorým došlo v roku 2008. Vojny a hospodárska kríza. Irak a Afganistan. Gruzínsko, Gaza, Somálski piráti, Sudán a Kongo, nepokojná Afrika a Ázia. Príčiny vojen a ozbrojených konfliktov v roku 2008.