Skúmanie jednosmerných závislostí medzi svetovými akciovými indexmi - Baumöhl, Eduard, 1982-
Vzájomné vzťahy medzi akciovými indexmi. Skúmanie presunu informácií medzi indexmi, teda z hľadiska skúmania informačnej efektívnosti trhov. Americký akciový index ovplyvňuje ostatné skúmané indexy v Grangerovom zmysle kauzality pri prvom posune (predchádzajúci obchodný deň). Informácie z týchto trhov sú však do indexu SP500 zakomponované v priebehu jedného dňa. Nízky koeficient determinácie v regresných modeloch.