Rastúci význam CDS na finančnom trhu - Donovalová, Alexandra
Poukázanie na enormný nárast využívania kreditných derivátov ako nástrojov v praxi ako i zameranie sa na ich vypovedaciu schopnosť. Zmeny spreadov pri týchto nástrojoch sú považované za ukazovateľ dôveryhodnosti daného subjektu, pretože odrážajú aktuálnu situáciu na finančnom trhu. Môžu byť teda ukazovateľom budúcej zmeny ratingu, ktorý zachytí zmeny v dôveryhodnosti subjektov s určitým oneskorením.