Legislatívna regulácia výstavby maloobchodných jednotiek na slovenskom trhu - Feilerová, Michala
Zosumarizovanie vývoja aktivít nadnárodných maloobchodných spoločností na slovenskom trhu. Regulácia týchto aktivít slovenskou legislatívou. Chýbajúca špecifická legislatíva v 90. rokoch minulého storočia mala za následok nekontrolovanú výstavbu hypermarketov často v rozpore s územnými plánmi. Následne bolo prijatých niekoľko novelizácií, ako aj nové zákony, avšak je otázna ich aplikovateľnosť a účinnosť. Príspevok stručne analyzuje, pre porovnanie, špecifické zákony iných členských štátov EÚ.