Primeranosť prostriedkov technických rezerv v životnom poistení - Littvová, Zuzana
Technické rezervy predstavujú pre poisťovne dlhodobé cudzie zdroje financovania vytvárané ako zdroj na úhradu očakávaných záväzkov, ktoré jej v budúcnosti vzniknú. Účel ich tvorby je známy, nie je však istá suma ani moment použitia týchto rezerv. Problematika primeranosti prostriedkov technických rezerv v životnom poistení je významná najmä preto, že v prostriedkoch technických rezerv sa kumuluje veľký objem finančného kapitálu od poistených, nakoľko životné poistenie je z veľkej miery poistením rezervotvorným.