Metódy globálnej podnikovej diagnostiky - Krajčovič, Ján
Členenie podnikovej diagnostiky. Globálna diagnostika ako jedna zo štyroch častí diagnostiky podniku. Pre analýzu podniku z globálneho hľadiska je možné využiť celý rad metód. Jednou z takýchto metód je aj Totálna diagnóza potenciálu podniku. Táto metóda využíva celé škály techník a metód, z ktorých autor príspevku bližšie klasifikuje : metódy finančno-ekonomickej analýzy, metódy prognózovania finančnej situácie podniku, krízový barometer.