Geografické informačné systémy v poisťovníctve - Marko, Peter
Pre poisťovne je veľmi dôležité riadenie rizík. Obraz o rizikách v danom regióne môžu získať z geografického informačného systému. Tento systém obsahuje informácie, ktoré na prvý pohľad ani nemusia súvisieť, ale napriek tomu dokáže pomôcť pri ohodnocovaní rizík. Svoje uplatnenie si však nachádza aj pri manažmente škôd, pri predchádzaní poistným podvodom, pri vývoji a predaji produktov a v ďalších oblastiach.