K prekladu ekonomických textov - Lapšanský, Ladislav
Preklad ekonomických textov predstavuje osobitnú problematiku v odbornom preklade. Nachádzajú sa v nich pojmy, ku ktorým sa ťažko hľadajú ekvivalenty. Nezriedka pregnantný ekvivalent neexistuje. Tento stav pochádza z odlišného vývinu hospodárskej reality v dvoch alebo viacerých kontextoch, z ktorých sa prekladá. Autor uvádza niekoľko príkladov z francúzštiny.