Spojené štáty americké a ekonomický cyklus v 20. a 21. storočí - Novák, Marcel, 1979-
Autor v príspevku identifikuje americký ekonomický cyklus z hľadiska hľadania špecifík výkyvov v ekonomickej aktivite na dopytovej, ako aj ponukovej strane ekonomiky a v následnej grafickej analýze vybraných makroekonomických indikátorov sa snaží poukázať na rozdiely vo vývoji niektorých vybraných ukazovateľov. V záverečnej časti príspevok v plnej miere potvrdzuje špecifické postavenie ekonomiky USA pri vytváraní globálneho ekonomického cyklu.