Podstata a fungovanie systému národných účtov - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Problematika systému národných účtov. Stručný historický vývoj systému národných účtov, definované sú inštitucionálne jednotky, ktoré sú zoskupované do sektorov národnej ekonomiky. Fungovanie systému národných účtov, spôsob zostavovania jednotlivých účtov. V závere príspevku je zoznam jednotlivých účtov tvoriacich systém národných účtov a uvedené sú jednotlivé položky dvoch konkrétnych účtov.