Kuba - od Kolumba ku Castrovi - Gurňák, Daniel
Ostrov Kuba - z histórie. Objavenie a kolonizácia. Kuba ako súčasť španielskeho impéria. Pod americkou "ochranou". Revolúcia. Kubánska kríza. Fidelova Kuba. Prelom milénia priniesol Kube nové časy. Hugo Chávez - prínosný spojenec Kuby.