Alternatívny prenos rizík ako konkurenčná výhoda - Veselovská, Stanislava, 1957-
Dôvody pre vznik ART metód (alternative risk transfer). Typické rysy metód alternatívneho prenosu rizika. Najdôležitejšie ART produkty, ktoré v súčasnosti zaisťovne využívajú: kontingentný kapitál, poistné dlhopisy, životné dlhopisy, poistné swapy, deriváty založené na počasí a ďalšie.