Porovnanie krajín Európskej únie na základe ukazovateľov výskytu HIV a AIDS - Mihalíková, Martina
Priestorová diferenciácia krajín EÚ na základe premenných, ktoré opisujú výskyt HIV a AIDS ochorenia v týchto krajinách. Použitie metódy hlavných komponentov a zhlukovej analýzy. Wardova hierarchická metóda zhlukovania.