Populačné starnutie v európskom a slovenskom kontexte - Káčerová, Marcela
Populačné starnutie - definícia. Veková štruktúra - populačné starnutie. Starnutie zdola a zhora. Ukazovatele vekovej štruktúry. Starnutie obyvateľstva Európy, druhá demografická revolúcia. Starnutie obyvateľstva Slovenska. Vývoj vybraných vekových skupín obyvateľstva SR (1950-2005). Ukazovatele vekovej štruktúry obyvateľstva podľa národností SR.