Nová kvalita tvorby, transferu a využitia vedeckých poznatkov. - Habánik, Jozef
Novela zákona o vysokých školách. Spolupráca vysokých škôl s podnikateľským sektorom. Zakladanie špecializovaných výskumných a vývojových pracovísk. Konkurencieschopnosť EÚ prostredníctvom posilnenia inovačných kapacít členských štátov integrovaním inovácií, vedy a vzdelávania.