Na cestu novému regionalistickému časopisu - Buček, Milan
Časopis Region direct - zavŕšenie mnohoročného úsilia slovenskej regionálno-ekonomickej obce etablovať sa aj týmto viditeľným spôsobom. Ambícia časopisu - spolupracovať s českými univerzitami a s európskou regionalistickou vedou. Časopis Region direct - otvorený vedeckým statiam, diskusným príspevkom a informáciám v kontexte problematiky regionálneho rozvoja, regionálnej politiky a európskej integrácie.