Regionálna konvergencia resp. divergencia na pozadí teoretických koncepcií - Buček, Milan
Vymedzenie teoretického rámca pre model konvergencie a divergencie. Chápanie konvergenčného procesu ako rastového procesu. Solowov model rastu. Neoklasická teória. Teória polarizácie. Teória endogénneho rastu. Nová ekonomická geografia. Teória inovatívnych klastrov a učiacich sa regiónov.