Počet experimentov a porovnanie alternatív procesu rozhodovania - Terek, Milan
Postihnutie rozdielu vo veľkosti parametra základného súboru. Riešenie úlohy, keď je stanovená požadovaná veľkosť strednej hodnoty základného súboru pre každú z dvoch alternatívnych činností a úlohou je nájsť potrebný počet experimentov. Predpokladom je, že štatistické znaky majú v základnom súbore normálne rozdelenie pravdepodobnosti so známymi parametrami. Príklad.