Slovensko-ruská spolupráca v oblasti energetiky - Drieniková, Kristína, 1982-
Spolupráca SR v jej vzťahu k Ruskej federácii sa rozvíja predovšetkým v oblasti energetiky. Slovensko má obmedzené zásoby palivovo-energetických zdrojov, predovšetkým ropy a zemného plynu, preto je odkázané na ich dovoz. Práve Rusko je ich dodávateľom, zároveň je významným partnerom v oblasti jadrovej energetiky. SR je významným tranzitným územím v preprave energetických zdrojov z Ruska na európsky trh.