Analýza monetárnej chudoby na Slovensku - Labudová, Viera, 1958-
V roku 2006 bolo ohrozených rizikom chudoby 10,7 percent obyvateľov Slovenska. Výsledky modelu logistickej regresie, ktorý umožňuje na základe známych hodnôt vysvetľujúcich premenných odhadnúť pravdepodobnosť, že vybraná domácnosť na Slovensku je monetárne chudobná. Za monetárne chudobnú domácnosť je považovaná domácnosť, v ktorej je ekvivalentný disponibilný príjem na mesiach pod hranicou rizika chudoby.