Svet zaplavilo finančné cunami - Sotník, Alexander
Hlavnou príčinou finančnej a hospodárskej krízy je degenerovaný finančný systém. Súčasná finančná a hospodárska kríza vznikla v USA, prekročila národný rámec a stala sa celosvetovou krízou. Má nepriaznivý dosah nielen na finančný sektor, ale aj na vývoj svetovej ekonomiky. Odlišnosti kapitálových trhov. Negatívne pôsobenie derivátov. Zásahy finančných špekulantov. Hľadanie riešenia.