Kto pretne zlatú niť daňovým rajom? - Sotník, Alexander
Zakladanie firiem v tzv. daňových rajoch (offshore zónach) v snahe legálnou cestou znížiť platenie daní. Daňové raje sú teritóriá, ktoré uplatňujú špeciálny daňový režim. Daňovými únikmi strácajú iné krajiny a ich obyvatelia štvrť bilióna dolárov ročne. Daňové úniky nadnárodných spoločností. Boj OECD a Európskej únie proti daňovým rajom.