Ropa hýbe svetom obrazne i doslovne. Základné faktory pôsobiace na cenu čierneho zlata v tomto roku - Kotlebová, Jana, 1969-
Stručná história vývoja ceny ropy na svetovom trhu. Súčasný vývoj na trhu s ropou. Dopyt na trhu s ropou. Vývoj ceny ropy v roku 2008 a rognóza do budúcnosti. Na margo finančnej krízy vo svete.