IFRIC 17 - Rozdelenia nehotovostných aktív vlastníkom a súvisiaca novela IFRS 5 - Svitek, Martin
V novembri 2008 vydal výbor IFRIC novú interpretáciu IFRIC 17 Rozdelenia nehotovostných aktív vlastníkom, ktorá rieši otázky účtovania dividend, ktoré sa vyplácajú vlastníkom vo forme nehotovostných aktív. V tejto súvislosti sa novelizoval aj IFRS 5 a to zavedením novej kategórie dlhodobých aktív držaných na rozdelenie vlastníkom.