Determinants of variations in firm-level performance - Rajčániová, Miroslava
Výsledky výskumu determinantov výkonnosti, vykonanom na vzorke poľnohospodárskych podnikov hospodáriacich na Slovensku počas obdobia 1997-2005. Stručný prehľad existujúcich štúdií, ktoré sa zaoberajú výkonnosťou produkčných jednotiek v poľnohospodárstve. Hodnotenie vplyvu veľkosti podniku, podielu na trhu, gearing pomeru a likvidity na ziskovosť podniku.