Vplyv centrálnej parity SKK/EUR na volatilitu výmenného kurzu SKK/EUR - Chocholatá, Michaela, 1977-
Analýza volatility logaritmického tempa rastu výmenného kurzu SKK/EUR v roku 2008 na báze modelu podmienenej heteroskedasticity EGARCH (1,1). Predmetom analýzy bolo i otestovanie vplyvu zmeny centrálnej parity SKK/EUR v ERM II dňa 29. mája 2008 a oznámenie konverzného kurzu SKK/EUR dňa 8. júla 2008.