Hodnotenie efektívnosti poskytovania verejných služieb vo vybraných obciach SR aplikáciou DEA a FDH analýzy - Fandel, Peter
Analýza efektívnosti poskytovania verejných služieb na výberovom súbore 51 obcí SR. V analýze boli aplikované inputovo-orientované modely DEA a FDH, v ktorých boli hodnotené služby verejné osvetlenie, údržba zelených plôch, ciest a chodníkov, cintorínov a vývoz tuhého komunálneho odpadu. Analýza ukázala, že obce stredných veľkostných skupín vykazujú najnižšie priemerné miery efektívnosti, čo by mohlo naznačovať vplyv spôsobu organizovania verejných služieb.