Zákon o obaloch a jeho dopad na obchod a spotrebiteľa - Konštiak, Pavol
Dňa 19. augusta 2002 bol v Národnej rade schválený Zákon o obaloch, ktorý uzákoňuje povinnosť obchodu vykupovať zálohované nevratné obaly. Slovensko sa opäť vydalo svojou cestou bez ohľadu na všeobecný vývoj v EÚ. Existujú len 2 štáty v EÚ - Švédsko a Dánsko, ktoré majú zavedené zálohovanie niektorých nevratných obalov. Potrestaný bude aj spotrebiteľ, krorý bude musieť tento nesystémový, nákladný a separovaný zber zaplatiť.