Zhodnotenie vplyvu opatrení štrukturálnej politiky na implementáciu rozvoja vidieka za programovacie obdobie 2004-2006 a vývoj vidieckej ekonomiky v EÚ - Schwarcz, Pavol
Vplyv štrukturálnej politiky EÚ na zamestnanosť v oblasti poľnohospodárstva v SR. Zdroje EÚ nezastavia trend v poklese zamestnanosti v poľnohospodárstve vo vidieckych oblastiach, ale prispeli a budú ďalej prispievať k spomaleniu tohto poklesu. V krajinách EÚ-12 je pokles miery zamestnanosti v poľnohospodárstve v rokoch 1995-2001 podstatne vyšší oproti krajinám EÚ-15. Výraznejšie zmeny nenastanú ani v ďalších rokoch.