Ukazatel výkonnosti nákupu - Lhotská, Alena
Výdavky vynaložené na nákup materiálu a ich priamy vplyv na hospodársky výsledok a ziskovosť podniku. Dôležitosť informácií o internej situácii v podniku pre riadenie nákupu. Nákupný kontroling a manažérsky reporting - moderné nástroje poskytujúce podklady potrebné k rozhodovaniu a riadeniu nákupu. Posudzovanie dosiahnutých výsledkov a zameranie sa na príčiny neočakávaných či neštandardných hodnôt. Neštandardné výsledky analýz - príležitosti pre zlepšenie nákupu. Neustála revízia a aktualizácia nákupných cieľov s ohľadom na potreby a možnosti spoločnosti.