Zasvietili prvé lúče - Prikryl, Pavol
Aj napriek tomu, že EÚ sa snaží dostať čo najviac prepravovaného tovaru z ciest na iné, ekologickejšie druhy prepráv, železničná doprava je zatiaľ málo konkurencieschopná. Náklady na prepravu na železnici sú u nás niekoľko násobne vyššie ako pri cestnej preprave.