K hodnocení úrovně rozvoje ekonomické globalizace světa, k postavení České republiky v globalizovaném světovém hospodářství, základní výzvy rozvoje ekonomické vědy v aplikaci OPF v Karviné - Balhar, Víťazoslav
Ekonomická globalizácia sveta. Základné produktívne faktory: kapitál, práca, pôda. Postavenie Českej republiky v globalizovanom svetovom hospodárstve. Základné výzvy rozvoja ekonomickej vedy - aplikácia na Obchodno-podnikateľskej fakulte v Karvinej.