Bytová výstavba v Slovenskej republike - Vidová, Jarmila, 1967-
Bytová výstavba a bytová politika sa v súčasnosti v európskych krajinách vyvíjajú odlišne, v závislosti od vývoja a potrieb danej ekonomiky. Základným kritériom úspešnosti bytovej politiky je zabezpečenie dlhodobej dostupnosti bývania pre všetky sociálne skupiny obyvateľstva, pretože v súčasnej etape vývoja spoločnosti, len niektorí sú schopní platiť náklady novej výstavby z vlastných zdrojov. Bytová výstavba a kvalita bývania v SR. Vývoj vybraných ukazovateľov bytovej výstavby v SR. Intenzita bytovej výstavby v SR v rokoch 1994 až 2006. Charakteristiky bytov a úroveň bývania v SR podľa druhu domu, vybavenie trvale obývaných bytov v SR.