Pozícia cestovného ruchu Slovenska v konkurenčnom prostredí krajín V 4 - Plesník, Pavol, 1956-
Potenciál Slovenska pre rozvoj cestovného ruchu. Geografické podmienky SR pre cestovný ruch. Vysoký potenciál v histórii a v tradíciách - hrady, zámky, kaštiele. Prezentácia krajiny cez folklór. Cestovný ruch na Slovensku v porovnaní s krajinami Vyšehradskej štvorky. Mimoriadne nepriaznivé štatistické ukazovatele Slovenska.